T.S. Eliot
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 1 4 0 3 0 2 0 1 0

T.S. Eliot

1

Rank 1234 Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 5 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0

De vele gezichten van een van de belangrijkste schrijvers van de twintigste eeuw


In oktober 2022 is het honderd jaar geleden dat The Waste Land verscheen. Met dit openingssalvo van het modernisme presenteerde T.S. Eliot zich in één klap als belangrijkste Engelstalige dichter van de twintigste eeuw. Maar hij is ook omstreden. Zijn poëzie wordt vaak gezien als verheerlijking van een elitaire 'hoge cultuur', zijn politieke opvattingen zouden reactionair en antidemocratisch zijn en hij is vaak omschreven als vrouwenhater en antisemiet.

Rob Hartmans gaat in op al deze verschillende aspecten van het leven en werk van Eliot. Hieruit ontstaat een beeld van een geniaal dichter en literatuurcriticus die niet alleen werd beïnvloed door de klassieken, maar ook door de populaire cultuur. Een diepgelovige denker op zoek naar een alternatieve ideologie, en een hartstochtelijke en ook geestige man die pas laat in zijn leven werkelijk kon liefhebben.

Over Geestdrift met verstand:
'Een rijke studie die meer is dan alleen een persgeschiedenis.' ★★★★ de Volkskrant

'Een monumentaal boek [dat] leest als een compendium van de progressieve Nederlandse elite in de afgelopen anderhalve eeuw.' De Groene Amsterdammer

Rob Hartmans is historicus, journalist en vertaler. Zijn artikelen verschenen onder meer in NRC Handelsblad, Historisch Nieuwsblad, De Groene Amsterdammer, Trouw en De Nederlandse Boekengids. Naast zijn werkzaamheden als journalist schreef hij verschillende essaybundels en geschiedenisboeken, waaronder het in 2020 verschenen Geestdrift met verstand: Geschiedenis van De Groene Amsterdammer van 1877 tot nu.

+


Genre
Literaire non-fictie
Biografieen literaire auteurs
Aantal pagina’s
320
Uitgeverij
Spectrum
Eerste editie
22 september 2022
Laatste editie
22 september 2022
ISBN
9789000372232 , 9789000372249


Boekinformatie wijzigenReacties op: T.S. Eliot

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken