Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Tuurtje Tiestje

Tuurtje Tiestje:

Een soort dagboek over de tijd heen in het leven van Tuurtje waarin de schrijver heel veel ruimte geeft voor het onpeilbare bereik van vormen van autisme. Het verhaal van Tuurtje is grotendeels gebaseerd op de schrijver zijn eigen kindertijd en latere jeugd. Het merendeel is dan ook effectief waargebeurd. Het is zijn meest eerlijke vertelling.

Naast het kijkje in zijn wereld, zet hij zintuigen op scherp van anderen die autisme als een ziekte zien die altijd herkenbaar is en met een pilletje op te lossen. Dries geeft heel krachtig weer dat dit niet het geval is. Leven met autisme, welke vorm dan ook, is een vorm van hard werken. Op geheel eigen wijze, wat juist ieder mens uniek maakt.

Dit jeugdboekje is er vooral voor kinderen met autisme en normale begaafdheid. Aan hen is het verhaal gericht. Maar ook jong en minder jong, met of zonder ASS, kan dit mooi werk lezen en hieruit leren.

Dries Gilliaert:

Dries (1990) woont in het Vlaamse Oudenburg. Het schrijversbloed stroomt reeds lange tijd door zijn aderen. Schrijven houdt hem overeind. Het is zijn houvast. Van kinds af aan pent hij dan ook alles neer omtrent zijn gevoels- en gedachtewereld. De moeilijkheden rond zijn ASS (autismespectrumstoornis). Zijn bedoeling is al jaren om zichzelf beter te begrijpen, alsook dat anderen hem beter zouden kunnen/willen begrijpen. Het onzichtbare zichtbaar maken. Dankzij het “geschreven woord”.
Toon details

Recensies (6)

Meer recensies

Schrijf een recensie

Is Tuurtje Tiestje het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Boeken van dezelfde auteur

Gesponsord

Leen (27) zit gevangen in een kelder. Pas als hij zelf begrijpt waarom, zal zijn moeder hem vrijlaten. Literaire thriller. Spannend en aangrijpend. Vakantietip!

Stemmen laat de kracht van taal laat zien. Bijzonder knap hoe Boekwijt erin slaagt warmte en kou en hoop en verdriet in enkele zinnen te vangen.

Reageren op Tuurtje Tiestje

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.