Vallei van verwondering
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 3 4 4 3 5 2 1 1 0

Vallei van verwondering

13

Gelezen 18 Aan het lezen 2 Wil ik lezen 20 Favoriet 1 Recensies 1
Literatuur & Romans   Topics 0
Shanghai, 1912. De veertienjarige Violet Minturn wordt gedwongen om een 'maagdelijke courtisane' te worden, maar als half-Chinese, half-Amerikaanse ontpopt ze zich daarentegen tot een gewiekste zakenvrouw die handelt in verleiding en illusie. Ook Violets moeder Lucia worstelt met deze half-westerse, half-oosterse identiteit. Beide vrouwen weigeren zich neer te leggen bij de Chinese sociale verwachtingen en ideeën over het lot en volharden in hun streven om terug te krijgen wat hun ontnomen is: respect, een veilige toekomst, en bovenal liefde. Achter hun successen schuilt een verlangen naar geborgenheid en een strijd om te begrijpen wie ze werkelijk zijn.

In een ontroerend verhaal, dat meer dan veertig jaar en twee continenten beslaat, leidt Amy Tan haar lezers terug naar het Shanghai van weleer. Met haar kenmerkende wijsheid, sierlijkheid en humor roept Tan een verhaal op over de persoonlijke zoektocht van Violet en haar moeder, over familiegeheimen, de nalatenschap van trauma's, en de diepe connectie tussen moeders en dochters. Vallei van verwondering is gebaseerd op Tans eigen familiegeschiedenis.

Amy Tan is de auteur van De vreugde- en gelukclub, De vrouw van de keukengod, De honderd geheime zintuigen, De dochter van de heelmeester, Vissen op het droge helpen en haar autobiografische familiegeschiedenis De keerzijde van het lot. Haar werk is vertaald in meer dan dertig talen. Ze woont in New York en San Francisco.

Over De dochter van de heelmeester:

'Tan heeft een ongekend talent. Ze is in staat the best of both worlds, de westerse ironie en de oosterse verbeeldingskracht, te combineren, en daarbij haar verhalen te laten zinderen van spanning.'
nrc handelsblad

Over De honderd geheime zintuigen:

'Toegankelijk taalgebruik en een verteltrant die meer vaart heeft dan de Oriënt Express.'
algemeen dagblad

'Een schitterend epos.'
elsevier

Over De vrouw van de keukengod:

'Met De vrouw van de keukengod overtreft Amy Tan haar briljante debuutroman.'
haagsche courant
+


Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Uitgeverij
Prometheus
Eerste editie
20 februari 2014
Laatste editie
20 februari 2014
ISBN
9789044625653 , 9789044625660


Boekinformatie wijzigen


Recensies (1)

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Vallei van verwondering

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken