Advertentie
Weg uit de Peel

Weg uit de Peel

18
Gelezen 33 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 8 Favoriet 0 Recensies 1
Junior Top25's 1   Topics 0

Janneke woont samen met haar ouders, broers en zusje in een armoedig huisje in de Peel. Haar broer Nard en haar vader zijn turfstekers. Ze moeten hard werken voor een schamel loon. Janneke helpt haar moeder na schooltijd met huishoudelijke klusjes, maar zo vaak ze kan, trekt ze zich terug op haar favoriete plekje in de Peel, verscholen tussen de berkenbomen. Daar ontmoet ze in het geheim haar vriendje Willem en heeft ze tijd om ongestoord te fantaseren over de toekomst: Janneke droomt ervan om juf te worden en zo te ontsnappen aan het zware, uitzichtloze leven dat de meeste Peelbewoners leiden. Maar nare gebeurtenissen zorgen ervoor dat Jannekes droom steeds onbereikbaarder wordt. Janneke ziet nog maar één uitweg.

Genre
Kind & Jeugd
Fictie kinder- en jeugdboeken algemeen
Fictie 10-12 jaar
Uitgeverij
Van Holkema & Warendorf
Laatste editie
30 maart 2011
ISBN
9789000300310 , 9789000360444
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

Vlot leesbaar!

door: Sabrina 1 like
Het verhaal speelt zich af in de Peel. De inwoners van de Peel zijn turfstekers die werken voor meneer Witlox. Hij woont samen met zijn gezin in het Grote Huis. De werkers leven in grote armoede: kleine huisjes, worden uitgebuit,… en onderdrukt door de rijke baas en de pastoor. Het verhaal wordt...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook