Advertentie

Zwart op wit

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 1 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
'Zwart op wit' is een indringend zelfportret van voormalig topgrootmeester Paul van der Sterren. Hij beschrijft zijn schaakcarrière, vanaf het prille begin als talentvolle Limburgse jeugdspeler tot het kampioenschap van Nederland en de kandidatenmatches van het wereldkampioenschap.
Van der Sterren gaat op zoek naar het raadsel van het 'in vorm zijn'. Verbluffend openhartig vertelt hij wat de grilligheid van het toernooileven voor hem betekent. Hij beschrijft, zoals nog nooit een topsporter dat heeft gedaan, de zoektocht naar zelfvertrouwen, de schaamte en ontreddering na een nederlaag, de (altijd te korte) zielenrust na een overwinning.
'Zwart op wit' is voer voor sportpsychologen, maar vooral een adembenemend leesboek vol met prachtige verhalen en leerzame schaakpartijen, toegankelijk gemaakt voor alle amateurs.

Dit is een herdruk van de succesvolle eerste uitgave bij New in Chess.

"Helaas kennen we in Nederland geen 'Book of the Year Award', zoals de Engelse schakers die kennen. Als er een Nederlands equivalent bestond, zou Van der Sterren geen concurrentie hebben. 'Zwart op wit' is een geweldig boek dat iedere schaker dient te lezen."
Gert Ligterink, De Volkskrant
+


Genre
Lifestyle & Vrije tijd
Denksporten (schaken/dammen)
Aantal pagina’s
496
Uitgeverij
Brave New Books
Eerste editie
13 januari 2021
Laatste editie
13 januari 2021
ISBN
9789464184655


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners

Advertentie


Reacties op: Zwart op wit

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.