De Muur 50

1

Het eerste nummer van De Muur verscheen in juni 2002. Stefan van Dijk (wie?) werd diezelfde maand Nederlands kampioen bij de profs en Lance Armstrong (who?) won de maand erna zijn vierde Tour de France: zo lang is dat alweer geleden. Het ‘voetbaltijdschrift voor lezers’ Hard gras was een succes gebleken en misschien, dacht uitgeefster Marie-Anne van Wijnen van Uitgeverij L.J. Veen, bestaat er onder wielerliefhebbers ook wel behoefte aan een bookzine met mooie verhalen. Dat had zij goed gezien, kunnen we nu vaststellen. De Muur is niet meer weg te denken uit het Nederlandse wielerlandschap.
Dat is te danken aan onze Muurschrijvers en onze Muurlezers. Sommigen van onze auteurs waren er in het eerste nummer al bij, maar De Muur is ook steeds een kraamkamer van nieuw schrijftalent gebleken. De Muur heeft veel lezers die nummer 1 in de kast hebben staan, maar er komen ook voortdurend nieuwe abonnees bij die de verhalende kracht van het cyclisme hebben ontdekt.
We vonden het jubileum een mooie aanleiding onze hooggewaardeerde art director Robert-Jan van Noort te vragen de vormgeving van De Muur onder handen te nemen. Dat deed hij graag en wij vinden het resultaat erg geslaagd. We gaan fris en verjongd op weg naar De Muur 100.
De foto op de cover is van Klaas Jan van der Weij. Hij maakte hem afgelopen zomer in de Tour: Lotto/Jumbo-renner Steven Kruijswijk in volle afdaling van de Col d’Allos, als een nietig insect op de rug van een slang. Omdat wij zulke bewonderaars zijn van de kunstenaar Van der Weij, hebben we van de foto een gelimiteerde (50!) en gesigneerde oplage op groot formaat laten maken. Speciaal voor de liefhebbers van de noble art of bike racing. Verderop in deze Muur lees je hoe je deze échte Van der Weij aan de wand kunt krijgen.
Tot slot: voor dit gouden nummer gaven we een aantal dierbare Muurschrijvers de vrije hand in de keuze van hún verhaal. Ze verrasten de redactie aangenaam. Veel leesplezier!

John Kroon, Peter Ouwerkerk, Mart Smeets, Bert Wagendorp
Verschenen in
Genre
Lifestyle & Vrije tijd
Aantal pagina’s
144
Laatste editie
28 september 2015
Uitgeverij
De Muur
ISBN
9789462310148

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 12,50
Bestel het boek bij Blz. vanaf 12,50
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic