Psychopathologie

0

Psychopathologie. Oorzaken, diagnostiek en behandeling is een vervolg op het Basisboek psychopathologie. In deze geheel herziene druk, worden op systematische wijze bij elke stoornis de oorzaken, diagnostiek en behandeling aan de orde gesteld. Alle informatie is geactualiseerd aan de hand van de DSM-5. Alle stoornissen die daarin voorkomen, komen aan bod.
Een belangrijk kenmerk van het boek is dat de informatie zo veel mogelijk gebaseerd is op recente wetenschappelijke inzichten; daarbij zijn 'evidence-based' en 'state of the art' de sleutelbegrippen. Om de lezer extra te prikkelen biedt elk hoofdstuk bovendien verdiepende informatie door middel van zogeheten Mijlpaalonderzoek. Hierin wordt belangwekkend en interessant onderzoek over de stoornis beschreven. Denk hierbij aan studies die een belangrijk ontstaansmechanisme van de stoornis hebben blootgelegd, maar ook aan therapie-uitkomstonderzoek waarin de effecten van biologische en psychologische behandelingen zijn aangetoond.
Dit boek is in zowel Nederland als Vlaanderen bedoeld voor bachelor- en masterstudenten psychologie en als leerboek voor psychologen in opleiding tot gz-psycholoog, klinisch psycholoog of neuropsycholoog. Het is eveneens geschikt voor artsen (in opleiding tot psychiater) en psychotherapeuten.
Verschenen in
Genre
Gezondheid & Psychologie
Aantal pagina’s
969
Laatste editie
24 september 2015
Uitgeverij
Uitgeverij De Tijdstroom
ISBN
9789058982773 , 9789401441087
Bestel dit boek vanaf  €69,00 bij

bestellen
bestellen
Boeken.combestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic