Identiteit: uitsluiten of verbinden

0

Pesten op school, stress op de werkvloer, werkloosheid onder bepaalde groeperingen, politiek radicalisme, maar ook het steeds vaker voorkomen van angsten en depressies zijn hedendaagse vraagstukken die om een oplossing vragen. Identiteit is een sleutelbegrip bij de benadering van deze maatschappelijke kwesties. Jouw identiteit bepaalt wie jij bent en wie jij wilt worden, tot welke groep jij behoort en of jij door uitsluiting en discriminatie geraakt wordt. 'Identiteit: uitsluiten of verbinden' voegt daar de vraag aan toe die de Canadese pedagoog McLaren ons voorhoudt: 'Hoe ben ik degene geworden die de wereld van me gemaakt heeft?'
In dit boek krijgen professionals in de hulpverlenende en dienstverlenende beroepen het verzoek zichzelf die vraag te stellen en hem voor te houden aan hun cliënten van wie de identiteit en de identiteitsontwikkeling mede worden bepaald door maatschappelijke uitsluiting. In een samenleving die ons niet alleen meer verbindt, is het een professionele uitdaging en verantwoordelijkheid om verandering te brengen in de negatieve gevolgen van uitsluiting, en hebben professionals een verantwoordelijkheid om uitsluiting maatschappelijk aan de orde te stellen.
In 'Identiteit: uitsluiten of verbinden' gaan dertien vooraanstaande auteurs uit de wereld van psychologie en psychiatrie, organisatieontwikkeling, HRM, jeugdzorg en antropologie in op de vragen en problemen die identiteit en uitsluiting oproepen. In dit boek bakenen zij de kernbegrippen af en doen zij concrete handreikingen aan professionals en beleidsmakers in deze sectoren, en aan studenten die zich op deze praktijk voorbereiden. Zij doen niet alleen een appel op professionals om verantwoordelijkheid te nemen, maar reiken daarvoor ook de hulpmiddelen aan.
Verschenen in
Genre
Gezondheid & Psychologie
Aantal pagina’s
192
Laatste editie
31 oktober 2015
Uitgeverij
Uitgeverij De Graaff
ISBN
9789077024508
Bestel dit boek vanaf  €24,50 bij

bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic