Album van het Belgisch Korea Bataljon

,

0

De oorlog in Korea staat algemeen bekend als ‘de vergeten oorlog’, maar in België heeft dit conflict gedurende de laatste jaren toch weer in de belangstelling gestaan: door studenten, die de oorlog in Korea als onderwerp voor hun thesis kozen; door de publicatie van verhalen, geschiedenissen en ego-documenten, geschreven door de vrijwilligers zelf; door het boek van Hugo Peerlinck ‘Het Belgisch Koreabataljon 1950-1955’, het eerste volledige verhaal over de vrijwilligers, met een historische achtergrond.
Nu, 60 jaar na het uitbreken van de oorlog in Korea, is het ogen-blik gekomen om een uitgebreid fotoboek samen te stellen met meer dan 1000 foto’s en documenten, die belichten wat de Bel-gische en Luxemburgse vrijwilligers presteerden, om de vrede en de vrijheid te verdedigen, in het kader van een missie, opgelegd door de Verenigde Naties.
Meer dan 3000 mannen, allen vrijwilligers, vertrokken naar Korea, een onbekende en gevaarlijke toekomst tegemoet. Na drie jaren strijd in een voor de Westerse mens ongunstig klimaat en omgeving, waren 106 Belgen gesneuveld en vermist en keerden 350 vrijwilligers gekwetst terug naar België.
Dit fotoboek is een ultiem eerbewijs aan deze mannen opdat hun inspanningen en toewijding niet zouden vergeten worden.

Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
224
Laatste editie
24 september 2011
Uitgeverij
Agora / Flying Pencil
ISBN
9789078878179
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic