Alena van Dilbeek

0

Alena van Dilbeek
Alain Vanclooster
tekeningen Steven Selschotter
Poëzie

"Alena van Dilbeek" is gebaseerd op een lokale legende uit de 7de eeuw, zoals neergeschreven in het jaar 1518 en nu herschreven met een stevige portie dichterlijke vrijheid. Taboes sneuvelen, waarden worden in vraag gesteld. De lezer wordt uitgenodigd om kritisch na te denken over de betekenis van liefde en religie in het leven. Naar de vorm doet het boek een beetje denken aan de verhalen van "Beatrijs" en "Mariken van Nieumeghen" uit de Middelnederlandse literatuur.
Alain Vanclooster (1962) woonde 12 jaar in Dilbeek en nam er actief deel aan het verenigingsleven. Hij toonde altijd een grote belangstelling voor het cultureel erfgoed. Een eerste versie van "Alena van Dilbeek" werd op 9 mei 2004 als monoloog door de auteur opgevoerd ter gelegenheid van de Week van de Amateurkunsten. In 2011 verscheen zijn eerste dichtbundel "Liever is een haas".
Steven Selschotter (1981) is leraar plastische kunsten. Hij maakt o.a. affiches, cartoons, bierviltjes en muurschilderijen. In 2008 won hij de stripwedstrijd van Ganshoren (Brussel). En in 2011 verscheen zijn eerste stripverhaal "Katelijne van Brugge", eveneens gebaseerd op een middeleeuwse legende."Alena van Dilbeek" is het 1ste gezamenlijk creatief initiatief van deze nonkel en neef.

Verschenen in
Aantal pagina’s
72
Laatste editie
29 mei 2012
Uitgeverij
BOLA EDITIONS
ISBN
9789490243531 , 9789462952508

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 18,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 18,95
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic