Arie en de langnekken

0

Arie en de Langnekken
Hoe een klein vegetarisch spinnetje een boom van een tante redt
Antoinette Hertsenberg en Len Munnik

Na het succes van Krachtvoer wederom een spannend prentenboek van Hertsenberg en Munnik

Arie is een klein, bijzonder spinnetje. Hij woont tussen de vele blaadjes aan de takken van tante Acacia. In tegenstelling tot andere spinnetjes kan Arie geen web weven. Op een dag merkt Arie dat de takken van tante Acacia steeds kaler worden. Verdrietig vertelt zij hem dat de Langnekken 's nachts langskomen en haar takken kaal eten. Samen met zijn nieuwe vriendinnetje, het dappere en enigszins eigenwijze miertje Fenna, bedenkt Arie een plan om de langnekken te verdrijven.

Antoinette Hertsenberg: 'De recente ontdekking van het vegetarische springspinnetje Bagheera Kiplingi in Zuid Amerika bracht spinnendeskundigen in vervoering: "het is als een tijger die gras eet!", en is de inspiratie voor dit verhaal. Ook de bijzondere relatie tussen de Acacia, het leefgebied van het vegetarische spinnetje, en de mieren die ook op de boom leven is in het verhaal verwerkt. Dit is een fabel in realistische setting - hoe moeilijk dat ook te geloven is.'

Antoinette Hertsenberg, bekend van de tv-programma's TROS Radar en Opgelicht, is moeder van drie kleine vegetariërs. Nadat ze haar medewerking verleende aan de vegetarische kookboeken Vegeterranean en De dikke vegetariër, gaf ze haar eigen favoriete, snelle recepten prijs in De dunne vegetariër en De kleine vegetariër. Samen met Len Munnik maakte ze het prentenboek Krachtvoer, waarin ze jonge kinderen uitleg geeft over vegetarisme.
Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd
Aantal pagina’s
48
Laatste editie
25 september 2010
Uitgeverij
Karakter Uitgevers BV
ISBN
9789061125778

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic