Armin

4

'Het laboratorium was niet meer dan een keet aan de westkust, een oude loods waar eerder boten werden gemaakt. E ruimte was van plafond tot vloer behangen met posters en folders van lachende en gezonde baby's. NUTRIA. FOOD = LOVE. LOVE YOUR LITTLE ONE WITH NUTRIA. De loods werd een haven voor bevroren kinderen, wachtend op hun geboorte.'
In de nadagen van de Tweede Wereldoorlog wordt in Duitsland een jonge ss'er, Armin Immendorff, aangesteld als verloskundige in een ziekenhuis van Lebensborn. Dit nationaalsocialistische project heeft tot doel de geboortecijfers te verhogen en een zuiver Arisch ras te scheppen. Armin ontfermt zich over het pasgeboren kind van een jonge, in het kraambed gestorven vrouw. Het kind, een zoon, krijgt de naam van zijn nieuwe vader. Armin.
En daarmee begint het verhaal van een zoon die net als zijn adoptievader zal proberen een diep verlangen naar liefde en familie te verwezenlijken. Het geheim van zijn afkomst, zijn vlucht naar Nederland -met een verpleegster die zijn moeder wordt-en zijn eigen wens vader te worden, leiden de jonge Armin langs ziekenhuizen, weeshuizen en DNA-laboratoria.Ook de tweede helft van de twintigste eeuw blijkt men geobsedeerd door eugenetica, voortplanting, klonen en ouderschap.
Gustaaf Peek (1975) is geboren in Nederland, maar door voorouders uit verschillende landen komt hij nergens vandaan. Hij studeerde Engelse taal - en letterkunde en publiceerde eerder gedichten en verhalen in onder andere Lava, De Tweede Ronde, en Tzum. Armin is zijn roman- debuut.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
25 juni 2015
Uitgeverij
Contact
ISBN
9789025428136 , 9789021459288 , 9789021459295

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 10,00
Bestel het boek bij Blz. vanaf 10,00
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Bestel dit ebook vanaf  €7,99 bijAdvertentie

Lezersrecensies (1)

Recensie Armin

door: Jetje 1 like
Wat een fantastische (maar moeilijke) roman! Dit debuut van Gustaaf Peek is zo bijzonder dat het niet altijd even leesbaar is. Hij wringt zich in allerlei bochten om bij het verhaal te komen en dat is soms wel eens lastig. Maar als je op weg bent is het zo mooi. Knap hoe hij dit voor elkaar heeft...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic