Bewusteloos

66

Spots 1
Raffael is een enigszins losgeslagen dertiger, die als toneeltechnicus in Berlijn werkt en woont; in onderhuur bij een aardige oude dame. Maar door zijn overmatig gebruik van alcohol verandert hij in een beest zonder gevoel. Al op de eerste bladzijde wordt hij na een nacht feesten bebloed wakker en hij vraagt zich af of hij misschien iemand heeft gedood. Zijn leven loopt steeds meer uit de hand en zijn relatie met zijn hospita verwordt tot een nachtmerrie als hij ontdekt dat ze heel veel spaargeld in haar slaapkamer heeft liggen. Hij martelt haar dagenlang en als zij daaraan bezwijkt, verlaat hij Duitsland met het geld.

Hij heeft ontdekt dat zijn ouders, die hij jarenlang uit het oog is verloren, in Toscane een nieuw leven hebben opgebouwd en een luxe bed-and-breakfast runnen. In Raffaels kindertijd is hun iets verschrikkelijks overkomen, toen Raffaels tweelingzusje Svenja door geweld om het leven is gekomen en het vermoeden heel sterk was dat haar twaalfjarige broertje de dader was. Raffael is toen naar kostschool gestuurd en daar verder gecorrumpeerd. De ouders zijn in Toscane compleet opnieuw gestart, met een nieuwe dochter, Stella, die nu net zo oud is als Svenja toen zij om het leven kwam.

Een tijdlang slaat Raffael hen vanaf een afstandje jaloers gade, en dan dringt hij hun leven binnen, met alle gevolgen vandien. Te weten: een stel moorden, een op het verkeerde been gezette Italiaanse politieman, en een waanpsychose waarin Raffael in Stella zijn overleden tweelingzusje herkent.

Uiteindelijk belandt de moeder in een psychiatrische gevangenis, waar zij het hele verhaal aan de gestichtsarts uit de doeken doet.
Verschenen in
Oorspronkelijke titel
Bewusstlos
Genre
Thrillers & Spanning
Vertaald door
Corry van Bree
Laatste editie
05 juli 2013
Uitgeverij
Karakter Uitgevers BV
ISBN
9789045207612 , 9789045205021


Door lezers

Thriller Club / De Thriller Club bezoekt Duitsland
13 januari 2018 62 reacties
  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 19,95 Bestel het ebook bij Libris voor 7,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 19,95 Bestel het ebook bij Blz. voor 7,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersAdvertentie

Hebban recensie

'Bewusteloos' lees je in één ruk ademloos uit

door Hebban Crew op 21-08-2013

De in 1957 in Berlijn geboren Sabine Thiesler schrijft naast thrillers en romans ook theaterstukken en draaiboeken voor televisie, en werkt ze als (stem)actrice. Bewusteloos is het vijfde vertaalde boek van haar hand.

“Hij kwam in de zomer. Volstrekt onverwacht. Maar hij was geen mens, hij was een monster…”
De rode draad door Bewusteloos is het leven van Raffael Herbrecht. In het eerste –...


Lezersrecensies (7)

Niet voor herhaling vatbaar

door: José R. 1 like
"Bij het lezen giert de ADRENALINE je door het bloed" aldus het citaat van Der Spiegel. Maar na het lezen van de tekst op de achterkant van het boek, heeft het verhaal weinig meer te bieden. Je zou bijna kunnen volstaan met het lezen van het eerste en het laatste hoofdstuk. Weinig verrassends en...

Tegenvaller

door: Anita Poot-Knulst 1 like
Achterop het boek staat: 'Sabine Thiesler is de ongekroonde thrillerkoningin van Duitsland' en 'Bij het lezen giert de adrenaline je door het bloed'. Ik heb dat helemaal niet zo ervaren en kan zo een handvol Duitse auteurs opnoemen die ik veel beter vind. Over het plot is wel nagedacht maar het is...

Beklemmende spanning

1 like
Raffael maakt op 7 jarige leeftijd een emotionele gebeurtenis mee, die hij de rest van zijn leven met zich meedraagt. Hij belandt in een tehuis en loopt daar weg. Jaren later ontmoet hij zijn ouders weer in Italië. Met alle gevolgen van dien. Deze thriller heeft een onderliggende beklemmende...

Bewusteloos

door: Brigitte Vens 1 reactie 1 like
Geweldig goed boek, ik heb er van genoten. Mijn eerste kennismaking met deze schrijfster. Ze heeft nog meer boeken geschreven, dus die zal ik gerust nog eens lezen. Zeker een aanrader.

door: veravb 1 like
Raffael verliest op jonge leeftijd zijn tweeling zus als gevolg van een verschrikkelijk incident. De gevolgen voor de rest van zijn leven zijn enorm. Hij werkt geen enkele studie af, rolt van de ene job in de andere en eindigt werkloos, is een alcoholist.

Hij huurt een kamer bij een oude vrouw. Die...

door: Annelies Jesse 1 like
Wel een heerlijk boek, maar jammer dat de flaptekst zoveel verraad. Ik had een aantal dingen dan ook liever zelf ontdekt tijdens het lezen, nu neemt het vooral in het begin een deel van de spanning weg. Dat Sabine Thiesler kan schrijven dat bewijst ze wel met dit boek. Het verhaal zit goed in...

Recensie Bewusteloos

door: Corine 1 like
Tóch weer een superspannend boek Thiesler. Hoewel ik in het begin even mijn twijfels had, omdat de hoofdstukken over de relatie tussen Raffael en Lilo mij niet erg aanspraken. Maar vanaf het moment dat Raffael in de Toscane arriveert, komt de vaart er weer goed in.

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic