Borstkanker

0

Een boek, waarin Elizabeth Visser op een open en kwetsbare manier een aantal levenservaringen beschrijft over hoe de aanleiding van en haar confrontaties met borstkanker een rijke aanvulling worden voor de zoektocht in haar leven. Ze gaat een weg van voortdurende strijd naar inzicht krijgen en leren leven in overgave dat alles is zoals het IS. Hindernissen veranderen in uitdagingen. Uitdagingen waar zij, net als ieder van ons, zonder hier controle over te hebben in vele verschillende vormen 'ongevraagd' in terecht komt. In dit loslaten krijgt ze kansen om verdiepingen in haar bewustzijn te ervaren. Zo leert zij vertrouwen en accepteren in dat wat gebeurt goed voor haar is. Het gaat er dan ook niet om wat we tegenkomen, maar hoe we ermee omgaan. Met de juiste innerlijke houding kunnen de nodige veranderingen op een natuurlijke manier gebeuren. Door onze weerstand en verzet los te laten en mee te geven met dat wat IS ontstaat de stille ruimte van vrijheid en blijdschap. We kunnen dit voelen als bewustzijn en liefde. Onszelf kennen, liefde voor jezelf en liefde voor alles wat IS zorgen dat we het leven in vrede kunnen ervaren. Ongeacht welke situatie kan elk van ons ieder moment weer de keuze maken tussen reageren uit verzet of mee te gaan in de natuurlijke flow. De borstkanker is slechts de aanleiding en wordt in haar verhaal als voorbeeld gebruikt om ons leven in een groter daglicht te bezien.

Psychologische, spirituele en informatieve onderwerpen en benaderingen zijn verwerkt in haar opgedane ervaringen en maken het boek toegankelijk voor herkenning waar jong en oud in eigen lief en leed door geraakt kunnen worden. Het kan ons de handreiking geven om ons eigen leven te overdenken en te zien hoe wij zelf in het leven staan. We kunnen leren accepteren en vertrouwen en mee te geven aan de natuurlijke stroom. Dit zijn de eigenschappen om te ontdekken wie we werkelijk zijn

Recensie 1: Elizabeth Visser is een vrouw die door haar diagnose kanker werd wakker geschud en op onderzoek uitging. Vanuit dit onderzoek deed zij ervaring op met zowel reguliere als ook alternatieve behandelmethoden en koos zij uiteindelijk voor een geheel eigen weg. Haar boek is een authentieke weergave van haar zoektocht. Wat mij vooral treft is haar oprecht zoeken om alle aspecten van haar wezen beter te begrijpen. Dat wil zeggen niet alleen de lichamelijke aspecten, maar ook de emotionele, geestelijke en zelfs spirituele dimensies van wie zij is. Regel voor regel deelt zij in alle openheid haar gedachten, haar ups en downs, altijd weer om er sterker uit tevoorschijn te komen.
- Henk Fransen, auteur en arts.

Recensie 2: Dit geweldige boek van Elizabeth Visser is een MUST READ voor iedereen die verwikkeld is geraakt in een alles omvattend ziekteproces. Haar diep rakende schrijfstijl inspireert ons om terug te gaan naar het leven in het NU en dat liefde het antwoord op alle moeilijke vraagstukken is. Huisartsen en specialisten in ziekenhuizen zouden massaal dit boek onder de aandacht moeten brengen van hun patiënten omdat de factor emotionele stabiliteit een zeer belangrijke bijdrage kan leveren in het genezingsproces.
- Ard Pisa, gezondheidsonderzoeker, auteur, spreker en docent
Verschenen in
Genre
Religie & Spiritualiteit
Aantal pagina’s
325
Laatste editie
16 september 2015
Uitgeverij
Piramidions
ISBN
9789492247124

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 22,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 22,95
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic