Brick Lane

12

Lijsten 2

Als de Bengaalse Nazneen de huwbare leeftijd bereikt, wordt ze uitgehuwelijkt aan Chanu en verhuist ze naar Londen. Oppervlakkig gezien verloopt haar leven kalm en jarenlang doet ze wat van haar wordt verwacht: ze doet het huishouden en voedt haar kinderen op. In werkelijkheid houdt ze met al haar kracht een wankel evenwicht in haar gezin in stand; haar dochters en haar man maken elkaar het leven onmogelijk. In die fragiele staat van vrede stapt Karim haar leven binnen. Hij roept gevoelens in haar op die ze nog nooit heeft gehad en hij veroorzaakt een beroering die de woede van de gemeenschap waarin zij leeft weerspiegelt. In de groeiende maatschappelijke spanningen in Londen weet Nazneen zich gebonden aan haar afkomst; vanuit Bangladesh schrijft haar zuster Hasina haar brieven over de hel van haar bestaan. Als de mogelijkheid van een terugkeer naar Bangladesh zich aandient, begrijpt Nazneen dat ze haar lot in eigen handen zal moeten nemen.

Oorspronkelijke titel
Brick Lane
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
Paul van der Hout
Laatste editie
30 juni 2008
Uitgeverij
Prometheus, Uitgeverij
ISBN
9789044611786 , 9789046141052 , 9789044605242 , 9789044602883 , ...
Advertentie

Lezersrecensies (1)

Prachtige debuutroman

door: Peter de Wolff 1 like
‘Hij heeft de twee oceanen ontketend: ze ontmoeten elkaar. Maar tussen ze in staat waar hun water niet overheen reikt. Welke zegeningen van uw Heer zoudt gij afwijzen?” Deze in Brick Lane aangehaalde tekst uit de Koran, geeft het dilemma van hoofdpersoon Nazneen aan. Waarvoor te kiezen? Nazneen...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic