Cultuur van angst

0

Angst maakt in de eenentwintigste eeuw een steeds groter deel uit van het bestaan. Angst voor ziektes, onbekende virussen en epidemieën, voor kindermisbruik, milieuverontreiniging en terroristische aanvallen. We worden overstelpt met nieuwsverslagen over onze veiligheid en die van onze kinderen en zoeken naar nieuwe voorzorgsmaatregelen en beveiliging.
Als we geconfronteerd worden met terroristische aanslagen zoals op het WTC of in Madrid is angst voor de toekomst onvermijdelijk en begrijpelijk, maar we maken ons minstens even grote zorgen over genetisch gemanipuleerd voedsel en de schadelijke invloed van mobieltjes. De feiten ondersteunen de angstverhalen over een groeiend risico voor onze gezondheid en veiligheid niet. Frank Furedi laat in zijn sprankelende en provocatieve boek zien dat onze obsessie met theoretische risico's van technologische verworvenheden en de bijna hysterische bezorgdheid voor het welzijn van onszelf en onze kinderen ons afleidt van de werkelijke gevaren die ons ons hele leven al bedreigen.
Frank Furedi is professor sociologie aan de universiteit van Kent in Canterbury. In 2006 verscheen bij Meulenhoff zijn boek Waar zijn de intellectuelen?
De pers over Waar zijn de intellectuelen?
'Krachtige aanklacht tegen de "verdomming" van het publieke leven.' DE VOLKSKRANT
'De Britse dwarsdenker Frank Furedi weet als geen ander de zenuwen van de moderne samenleving te treffen.' VRIJ NEDERLAND
'Furedi's verkwikkende en scherpe boek houdt zich bezig met een ongewoon belangrijk vraagstuk.' Theodore Dalrymple in THE SPECTATOR
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Laatste editie
09 oktober 2011
Uitgeverij
J.M. Meulenhoff
ISBN
9789460924613 , 9789460929724

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic