Dagboek van een klotejaar

6

Laura Brown is zestien. Ze woont in Londen en speelt in een rockband. Een doodgewone tiener met een doodgewoon leven. Maar het is 2015. De wereld wordt geteisterd door extreme stormen gevolgd door periodes van extreme droogte, een gevolg van de klimaatverandering. Om de aarde leefbaar te houden beslist de overheid de CO2- uitstoot met 60 procent te verminderen. Bij elk gezin wordt een meter geplaatst waardoor de elektriciteit automatisch uitvalt als het verbruik te hoog is. Plots moeten mensen keuzes maken, want energie wordt gerantsoeneerd. Dat heeft een enorme impact op het dagelijks leven. Laura houdt een dagboek bij, het Dagboek van een klotejaar.

Verschenen in
Serie
Laura Brown (1)
Genre
Young Adult
Vertaald door
Lies Lavrijsen
Laatste editie
27 mei 2011
Uitgeverij
Manteau
ISBN
9789022325858

Hebban recensie

Zo realistisch dat het bij vlagen eng is

door VeraT op 28-10-2011

geestig en eng tegelijk. ,Dagboek van een Klotejaar is het eerste boek van de Britse schrijfster Saci Lloyd, en hiermee zet ze zichzelf meteen hoog op de lijst van, naar mijn smaak, goede auteurs. De serie, die bestaat uit twee boeken, wordt over niet al te lange tijd verfilmd door de BBC.
Iedereen weet dat het zal gebeuren; de brandstoffen zullen toch ooit eens opraken. Maar dat het zo snel...

Lezersrecensies (1)

leuk tussen doortje

door: Leentje Adriaensen 1 like
een leuk boek om even tussen door te lezen. Vlot geschreven en leuk om te lezen. kon het boek niet weg legen heb het dan ook in een adem uit gelezen. zal een gaan zoeken naar het ander boek van 2017 hoop het ook zo goed is alles deze. op naar het volgende boek.

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic