De 13 schatten

8

De dertienjarige Tanya leidt een gepijnigd bestaan. Ze is de enige die de elfen kan zien die haar ’s nachts wakker houden en die haar martelen als ze er over wil vertellen. Het is onmogelijk om van de plaaggeesten af te komen en ze moet wel naar hen luisteren, iets wat haar regelmatig in de problemen brengt.

Als ze een keer voor straf bij haar grootmoeder logeert, vindt ze een vergeelde foto dat haar op het spoor brengt van een onopgeloste verdwijning, vijftig jaar geleden. Er is een meisje verdwenen in de bossen bij haar huis, een meisje waar haar oma het niet over wil hebben. Al snel komt ze er achter dat zij niet de enige is met plaaggeesten.

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
The 13 Treasures
Genre
Kind & Jeugd
Vertaald door
Marce Noordenbos
Aantal pagina’s
303
Laatste editie
27 januari 2011
Uitgeverij
Boekerij
ISBN
9789022556238

Hebban recensie

Het is een leuke combinatie tussen een fantasy verhaal en een thriller. Vooral aan te raden voor lezers van een jaar of twaalf

door Donna de Groene op 10-03-2011

dertien.,Michelle Harrison werkt bij een Engelse kinderboekenuitgeverij en is zelf ook schrijfster en illustrator. De 13 schatten is haar eerste boek, maar ze won er wel meteen de Waterstone’s Childrens Book Prize 2009 mee.
Tanya is geen gewoon meisje, ze kan namelijk elfen zien. Haar probleem is dat niemand anders ze kan zien. Niemand begrijpt haar wanneer ze over de elfen praat, mensen...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic