De blanke Masai

106

Lijsten 1 Spots 3 Top25's 3
Tijdens een vakantie in Kenia ontmoet de Zwitserse Corinne Hofmann de man van haar dromen: de Masai-krijger Lketinga. Terug in eigen land kan ze hem niet uit haar hoofd zetten. Ze besluit haar vertrouwde leventje op te geven en terug te keren naar Kenia om daar samen met Lketinga een ongewisse toekomst tegemoet te gaan.Ze trouwt met hem en ze krijgen een dochter, Napirai. Maar na een periode van geluk, ziet Corinne zich in toenemende mate geconfronteerd met de buitensporige jaloezie van haar echtgenoot en met hongersnood, malaria en steeds knellender sociale controle. Uiteindelijk besluit zij samen met haar dochtertje de stam te verlaten.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
Wim Scherpenisse
Laatste editie
05 september 2013
Uitgeverij
Boekerij
ISBN
9789046100066 , 9789058312082 , 9789069744070 , 9789069744957 , ...


Door lezers

Feelgood Club / Diversiteit in boeken volgens de vrienden van de Feelgood Club
31 oktober 2018 11 reacties
Boekenmonster / Terugblik op september
03 oktober 2018 4 reacties
Est'hers Little Free Library / Een boek dat zich afspeelt op een ander continent
04 januari 2016
  Meer artikelen
Advertentie

Lezersrecensies (3)

Rassen verschillen

door: Joke Zwier 1 like
Leuk boek. Geeft goed weer tegen welke vooroordelen men aanloopt in een vreemd land. Laat deverschillen tussen blank en zwart goed uit komen. Dappere Corinne die ondanks alle waarschuwingen haar hart volgt en dit tot het bittere einde blijft volgen.

kijkje in de wereld van de Masai

door: EllyK 1 like
Prachtig verhaal over een vrouw, die liefde opvat voor een Masai krijger.........ze trouwen en zij gaat bij haar man wonen, wat een hele verandering is met andere leefomstandigheden en gebruiken. Ze krijgen een dochter. Gaandeweg blijkt dat haar man heel jaloers is..... en hij controleert haar in...

Recensie De blanke Masai

door: ennie 1 like
Ik heb dit boek alweer een tijdje geleden gelezen. Een heel bijzonder verhaal. Heel knap hoe Corinne zich aanpaste aan de voor haar zo vreemde cultuur. En wat een moed en doorzettingsvermogen had ze toen de tijden zwaar werden en haar liefde zo zwaar op de proef gesteld werd. Bovendien was haar...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic