De blauwe nacht

31

De hypersensitieve Simon Aardewijn is in de herfst van zijn leven en beleeft alles met een ongekende intensiteit. Hij verliest zich in een grootse dissertatie over het fi n de siècle, waarin hij alles wat hem beroert probeert te vernietigen: de opstandige stad, zijn onrustig overspelig hart en zijn liefde voor literatuur en schoonheid. In een hallucinerende sneeuwnacht komt alles tot een uitbarsting.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
17 april 2014
Uitgeverij
Uitgeverij De Bezige Bij b.v.
ISBN
9789023485810 , 9789023485018 , 9789046310816

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 40,50
Bestel het boek bij Blz. vanaf 40,50
bestellen
bestellen
bestellen
Boeken.combestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Bestel dit ebook vanaf  €8,99 bijHebban recensie

Overgangstijden, verwarring en schone kunsten

door Frederick W.Rolfe op 22-09-2014

“Je weet te veel.” Dat is volgens Rein Berkhout het probleem van Simon Aardewijn. Simon Aardewijn is de hoofdpersoon in Jan Siebelinks nieuwe roman De blauwe nacht. In de herfst van zijn leven besluit Simon om een alomvattende dissertatie te schrijven over Joris-Karl Huysmans, volgens sommigen (in ieder geval volgens Oscar Wilde) de Franse hogepriester van de 19e eeuwse decadente literatuur.

De...


Lezersrecensies (2)

Buiten gewone liefdes

door: Elbert Grift 1 like
Simon, inmiddels op leeftijd, ontmoet vlak voordat er een aanslag gepleegd wordt op een terras in Parijs.waar hij zit, Judith, hij raakt bij de aanslag gewond en ze begeleidt hem in de ambulance, ze krijgen een verhouding. Simon is getrouwd met Martha, en uit het huwelijk is Elsa hun dochter voort...

Als Nederlander in Frankrijk

door: CarolineVV 1 like
Met dit boek legde ik net wat meer lijntjes dan anders in de volwassen literatuur. Wel hele zwevende. Toch maar weer eens mijn readers cultuurgeschiedenis opzoeken. Ik ga tenslotte straks ook als Nederlander naar Frankrijk. Heftig, die periode met aanslagen in Parijs. Er was nog wel meer heftig...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic