De boeddha in de bajes

De boeddha in de bajes

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0

'In De boeddha in de bajes laat Cuong Lu zien hoe je iemand kan helpen zonder jezelf daarbij te verliezen.' Ram Dass, auteur van Be Here Now

Bijzondere gesprekken gevoerd achter de tralies.

De boeddhistische monnik Cuong Lu, opgeleid door Thich Nhat Hanh, gaat elke week naar een Nederlandse gevangenis om te praten en mediteren met gevangenen. In dit boek deelt hij 52 verhalen en lessen die hij in zijn jaren als geestelijk verzorger in de gevangenis heeft opgedaan Cuong ontdekte dat wanneer de gevangenen het gevoel kregen dat ze gehoord en begrepen werden in plaats van veroordeeld, hun houding en gedrag enorm veranderden.

In De boeddha in de bajes wil hij laten zien dat hoe diep iemand ook gevallen is, het altijd weer mogelijk is om op te staan en opnieuw te beginnen. Vooral als iemand een helpende hand biedt. Hoe mooi zou het zijn als iemand niet alleen in de gevangenis zit om gestraft te worden, maar om ook weer hoop te voelen? Deze aanpak werkt niet alleen in de gevangenis, maar ook in ons dagelijks leven. Want we kunnen allemaal gevangenzitten in negatieve ideeën over onszelf. Maar wanneer je in jezelf gaat geloven, is het mogelijk om vrij en gelukkig te zijn – zelfs achter tralies.

Cuong Lu (1968) is boeddhistisch leraar en schrijver. Hij is geboren in Vietnam en emigreerde in 1980 met zijn familie naar Nederland, waar hij Oost-Aziatische studies studeerde aan de Universiteit van Leiden. Onder leiding van Thich Nhat Hanh werd hij ingewijd als monnik in Plum Village, Frankrijk. Hij is de oprichter van de Mind Only School in Gouda, waar hij boeddhistische filosofie en psychologie doceert.

'Lees deze verhalen zorgvuldig, een paar tegelijk, en pas ze toe op ontmoetingen met mensen die je slecht hebben behandeld, mensen die je niet graag mag, en op jezelf.' Roshi Joan Halifax, auteur en Zenboeddhist

Genre
Religie & Spiritualiteit
Aantal pagina’s
176
Laatste editie
09 mei 2019
ISBN
9789000366545 , 9789000366552
+
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 15,99
E-book prijsvergelijker
Advertentie