De drie rovers

2

Artikelen 1
Uitgeverij Lemniscaat laat de charme van klassieke prentenboeken niet verloren gaan. Het gaat vaak om werk van illustratoren met wereldfaam, dat tot ons culturele erfgoed kan worden gerekend. Het zijn prentenboeken die behouden moeten blijven om hun charme en oorspronkelijkheid, en die een vaste plek op ieders (kinder)boekenplank verdienen.

De drie rovers is zo’n boek. Het prentenboek werd voor het eerst uitgegeven in 1963, en heeft wereldwijd een onuitwisbare indruk gemaakt op vele ouders en kinderen. En net daarom werd het nu ook verfilmd!

In De drie rovers lukt het een weesmeisje de vreselijke rovers die haar hebben gekidnapt te veranderen in zorgzame vaders. Voordat de rovers kennismaakten met de kleine Tiffany trok het drietal er ‘s nachts op uit om gewapend met een geweer, een blaasbalg en een enorme bijl onschuldige voorbijgangers te beroven van alles wat ze bij zich hadden. Maar als ze op een nacht slechts het weesmeisje Tiffany in een koets aantreffen, besluiten ze háár mee te nemen als buit. Gecharmeerd door het kleine meisje gaan de drie rovers op zoek naar andere wezen om voor te zorgen. Van hun gestolen geld kopen ze een groot kasteel waar alle weeskinderen van het land verzorgd en vertroeteld worden.
Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd
Aantal pagina’s
36
Laatste editie
02 september 2014
Uitgeverij
Uitgeverij Lemniscaat B.V.
ISBN
9789047702887 , 9789056375294 , 9789021431499


Artikelen over De drie rovers

Lemniscaat Kroonjuwelen
30 september 2014 1 like
  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 14,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 14,95
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic