De eeuw van Xi

De eeuw van Xi

2
Gelezen 2 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 5 Favoriet 1 Recensies 1
Non-fictie   Topics 0

Hoe moeten we reageren op de toenemende invloed van China? In De eeuw van Xi vertelt Stefan Blommaert op meeslepende wijze de verhalen die we nodig hebben om beter te begrijpen wat er met China aan de hand is. Wij in het Westen bekijken China vaak scheef: communisten die kapitalisten willen zijn en het niet zo nauw nemen met mensenrechten. De Chinese leiders halen hun neus op voor de kritiek. China is vastberaden om weer aan te knopen bij de grandeur die het in de loop van zijn lange geschiedenis verwierf. De toekomstvisie van China gaat veel verder dan het verkopen van hightech. Het land wil een militaire grootmacht worden, en een koploper in de ruimte. Het wil zijn politieke en culturele invloed wereldwijd doen gelden. Last but not least is er de Nieuwe Zijderoute, het stokpaardje van president Xi Jinping, waarmee hij in Azië, Europa en Afrika grootse infrastructuurwerken financiert en uitvoert.

Stefan Blommaert (1958) werkt sinds 1984 als journalist op de nieuwsdienst van de VRT (toen nog BRT). Door zijn belangstelling voor Oost-Europa en de Balkan was hij getuige van de ingrijpende omwentelingen en schrijnende conflicten die daar in de jaren tachtig en negentig plaatsvonden. Na de eeuwwisseling verlegde Stefan Blommaert zijn focus naar Azië. Hij was VRT-correspondent in China van 2012 tot 2014, en is de regio sindsdien van nabij blijven volgen.

Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
320
Uitgeverij
Uitgeverij Polis
Laatste editie
24 januari 2019
ISBN
9789463103398 , 9789463104272
+

Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 22,50 Bestel het e-book € 14,99
E-book prijsvergelijker
Advertentie

Hebban recensie

    Guy Doms Hebban Recensent

Rood alarm of geel gevaar?

door Guy Doms op 04-03-2019

De Vlaamse journalist en auteur Stefan Blommaert (1958) is journalist en voormalig VRT-correspondent in China. Hij verblijft ginds van 2012 tot 2014; is erbij als Xi Jinping zijn eed aflegt als de nieuwe president van de Volksrepubliek China. De eeuw van Xi is geen biografie over de grote leider; het boek is vooral een verfijnde vertelling over het land en zijn bevolking, politiek, economie en...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook