De geest van oom Kwesi

0

* Griezelen met de geest van de dode Oom Kwesi
*
Onvoorspelbaar humoristisch en spannend
*
Origineel samengaan van de Afrikaanse vertelcultuur en westerse sprookjes
*
Vlot geschreven in een prachtige taal
*
Bekroond als beste kinderboek in Zweden
Veertig dagen nadat Oom Kwesi gestorven is, verschijnt zijn geest in het dorp van zijn moeder. Hij mag het hiernamaals niet binnen, zolang zijn lichaam niet begraven is.
Tijdens zijn leven heeft Oom Kwesi zijn lichaam verpand aan de witmannen, de blanke kolonialisten, in ruil voor brandewijn. De blanken hebben het lichaam op een goedbewaakte plek gelegd en willen dat de schuld betaald wordt. Mama Yesiwa roept de familie bij elkaar en beslist om Oom Kofi, zo sterk als een olifant maar niet al te slim, en Het Wijze Meisje erop uit te sturen. Stiekem gaan ook nog elf kleinkinderen mee. Het wordt een spannende en avontuurlijke tocht die heel grappig beschreven is. Zo is er ook een halfbloed. Hij is letterlijk half wit en half zwart. Zijn twee helften gaan soms met elkaar op de vuist. Als hij doormidden gekliefd wordt, sterft hij niet. Zijn hart zit in het zwarte deel en dat geneest door het zalven van zijn moeder. Het witte deel sterft af en zo wordt de halfbloed helemaal zwart.
Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd
Laatste editie
19 maart 2002
Uitgeverij
Lannoo Uitgeverij
ISBN
9789020948059
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic