Advertentie
De grote kleine kapitein

De grote kleine kapitein

14
Gelezen 17 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 6 Favoriet 4 Recensies 1
Junior Spots 1 Top25's 5   Topics 0
Nu alle drie de delen voor het eerst met illustraties in kleur in één band!

De kleine kapitein is een jongen die van een potkachel, een badkuip, een stoelpoot en een fietsketting zijn schip de 'Nooitlek' bouwt. Als de schroef, gemaakt van gesmolten bronzen centen, tenslotte ook nog klaar is, tilt een hoge golf het schip van het duin. De avontuurlijke tocht van de 'Nooitlek' met de kleine kapitein en zijn kornuiten Dikke Druif, Marinka en Bange Toontje kan beginnen.

Door de Drakepoort bereiken ze het onbewoonde eiland van Groot en Groei, waar ze een gestrande schipbreukeling, de lichtmatroos Gijs, vinden.Met Gijs op sleeptouw bereiken ze hete volgende eiland, waar ze een tweede schipbreukeling ontmoeten, die daar woont in gezelschap van een troep getemde circusdieren.Tenslotte bereikt de 'Nooitlek' een griezelige spookstad, waar een enorm avontuur op hen wacht.

De kleine kapitein aan het roer van de 'Nooitlek', wijdbeens, met zijn ogen op de kim... Samen met Marinka, Dikke Druif en Bange Toontje vaart hij over de wereldzeeën, komt in vreemde landen en trotseert alle gevaren.
Genre
Kind & Jeugd
Illustraties
C. Hollander
Uitgeverij
Uitgeverij Lemniscaat B.V.
Laatste editie
25 september 2007
ISBN
9789047750000
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 24,95
E-book prijsvergelijker

Door lezers

Jeugdliteratuur Club / Let's go retro met de Kleine Kapitein
17 november 2018 4 reacties
  Meer artikelen

Lezersrecensies (1)

Wat een avontuur!

door: Gerrianne Groen 1 like
Als kind was ik al net zo'n leesmonster als nu en heb toen alledrie de delen van De Kleine Kapitein met veel plezier gelezen. Ik kocht bijna nooit boeken zelf, leende alles bij de bibliotheek. Zo ook deze boeken. Maar sommige boeken móet ik gewoon zelf in de kast hebben. Zo kocht ik op een dag...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook