De kleine kapitein en de schat van Schrik en Vreze

14

Spots 1 Top25's 2
De kleine kapitein heeft een vreemde brief gevonden in een van de zeven kisten met schatten, die hij op zijn laatste reis van de zeerover Schobbebonk heeft afgepakt. `Aan de grote heer van Schrik en Vreze,' staat er op het oude, vergeelde en verkreukelde papier. Het is een vreemde brief met een onleesbare handtekening eronder.
Wie zou die briefschrijver zijn? vraagt de kleine kapitein zich af. En wie is de grote heer van Schrik en Vreze? Want daar moet de schat naartoe, dat begrijpt hij wel. Maar waar woont die heer?
De Grijze Schipper kan het hem vertellen. Maar hij vindt dat de kleine kapitein er niet heen moet gaan: `...want de grote heer van Schrik en Vreze woont in het Wazige Oosten. En in het Wazige Oosten kom je geen haven binnen met je schip. Daar hebben ze koperen kanonnen en met die koperen kanonnen schieten ze alles lek wat vreemd is.'
De kleine kapitein gaat toch. Met zijn zelfgebouwde schip de Nooitlek en zijn voltallige bemanning zet hij koers naar het Wazige Oosten om de vreemde heer te bezoeken. Het wordt een lange reis, want het blijkt dat de zeven kisten achtereenvolgens naar de zes zonen en de enige dochter van de heer van Schrik en Vreze gebracht moeten worden.
Zo komt de Nooitlek terecht in het Diepe Zuiden, het Woeste Westen en tenslotte in het ijskoude Hoge Noorden. En ope al di barre plaatsen, beleven de kinderen adembenemende avonturen
Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd
Laatste editie
16 maart 2015
Uitgeverij
Uitgeversmaatschappij Holland B.V.
ISBN
9789025102562 , 9789491638633


Door lezers

Jeugdliteratuur Club / Let's go retro met de Kleine Kapitein
17 november 2018 4 reacties
  Meer artikelen

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic