De man die de wereld koffie leerde drinken

2

We drinken iedere dag koffie en toch kent vrijwel niemand Alfred Peet (1920-2007), de koffiepionier uit Alkmaar die zo bepalend is geweest voor de koffiecultuur. Vanuit Amerika ontketende hij een halve eeuw geleden eigenhandig de koffierevolutie die we nu overal om ons heen zien – kleinschalige koffiebranderijen en hippe winkels waar kwaliteitskoffies uit Ethiopië, Guatemala of Indonesië te koop zijn. De oprichters van Starbucks, maar ook vele andere toonaangevende koffieondernemers, leerden het vak van hem en noemen hem ‘de peetvader van de koffie’. Peet onderscheidde zich door zijn enorme kennis van koffie en zijn vakmanschap, maar hij werd ook gevreesd om zijn hoge eisen en genadeloze kritiek. Hij wist het branden en proeven van koffie tot een kunst te verheffen. In 1966 richtte hij Peet’s Coffee & Tea op, een koffiebar die uitgroeide tot een landelijke keten. Hij werd rijk als koffieondernemer, maar zijn manier van werken eiste ook zijn tol op persoonlijk vlak. De man die de wereld koffie leerde drinken is het bijzondere levensverhaal van de invloedrijkste koffieondernemer die Nederland heeft gekend.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
256
Laatste editie
28 april 2016
Uitgeverij
Business Contact
ISBN
9789047009269 , 9789047009276

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het ebook bij Libris voor 9,99
Bestel het ebook bij Blz. voor 9,99
bestellen
bestellen
Boeken.combestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersAdvertentie

Lezersrecensies (1)

Smaken verschillen

door: Wendel de Boer 1 like
Door stom toeval struikelde ik over dit boek in de bibliotheek van Alkmaar. Peet's was een bekende naam na ons bezoek aan het noordwesten van de VS in 2017. Ontdekken dat hij Alkmaarse roots heeft, maakte me nieuwsgierig naar dit 'De man die de wereld koffie leerde drinken'. Het leuke is dat mijn...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic