De Meid van Nunavit

0

De Meid van Nunavit volgt het verhaal van Körge. Een jonge dienstmeid van een prominente handelsfamilie in de havenstad Nunavit. Körge is één en al efficiëntie en gewend aan de wereld zoals zij zich voordoet. Kleine gebeurtenissen beginnen te morren aan haar vastgeroeste wereldbeeld en zij ontdekt langzaamaan dat de morele regels die het leven in de stad beheersen doorspekt zijn van wreedheid, hypocrisie en macht. De wetten, de heersende religie, zelfs de regerende moraliteit fungeren als mechanismen om het volk klein te houden. De fundamentele onredelijkheid van de macht wordt als een zaadje in Körges denken, dat ontkiemt. Terwijl de meid opgroeit, verstrengelt haar wraakzucht zich met de ontdekking van haar eigen wortels. Lees Körges avontuur, vol kleurrijke personages en onwaarschijnlijke vriendschappen. Over liefde, haat en wraak, schrijven en strijden. Over een linkerhand, en een rechter.

De Meid van Nunavit is een cross-over tussen fantasy en filosofie en het debuut van R.A.H. Guerrero (1980) De Nederlands / Spaanse auteur en docent filosofie en schrijft reeds twaalf jaar aan een serie manuscripten over de wereld van Phaeton. Een fantasy reeks waarin voor politieke filosofie, wijsgerige antropologie en ethiek een grote rol is weggelegd en deze vakgebieden zijn vaak expliciet aanwezig in het verhaal. Zijn reiservaringen en gemixte culturele achtergrond komen tot uiting in de karakterontwikkelingen en de vele volkeren, culturen en beschreven landschappen. De Meid van Nunavit leest als een spannend "comming of age" verhaal waarin de strijd tussen diverse morele stromingen, politieke filosofieën en ego's tezamen een intrigerend web aan denkbeelden vormen. Voor de lezer om te oordelen of verdwalen.

Verschenen in
Serie
De Aurorenai Legende (1)
Genre
Sciencefiction & Fantasy
Laatste editie
01 januari 2015
Uitgeverij
De Vrije Uitgevers
ISBN
9789491837012
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic