De ontdekking van een koning

7

Artikelen 1 Top25's 1
Als koning Erestor Escariëtt op het rotsige eiland Trévah een ontdekking van ongekende betekenis doet, krijgt Aélanyss de kans als eerste álfran in enkele millennia het Grote Woud te verlaten. Samen met Luzian reist ze de grensoverschrijdende geruchten achterna, om in Darsson op zoek te gaan naar verklarende geschriften.

Onderweg ondervinden zij dat meerdere partijen geïnteresseerd zijn in Erestors ontdekking. De vraag of de vondst een poort naar de wereld van de godheid Thilthran is, houdt ook de afgevaardigden van Palonië en de leenheren van Darsson bezig. Het spel van politieke intriges en geheime verbonden is begonnen.

Het is aan Aélanyss en Luzian om een cruciaal stuk van de puzzel te bemachtigen. Zal het ze met gevaar voor eigen leven lukken de betrokken partijen een stap voor te blijven?

Alles is met elkaar verbonden. Op een actie volgt altijd een reactie. In het eerste deel van de trilogie 'Het licht van de stervende maan' zetten de raderen van het lot zich in beweging, met verstrekkende gevolgen.

Over de auteur:

Eline Gielen (1993) is studente Kunstgeschiedenis aan de Universiteit Utrecht. Ze begon al op de middelbare school met schrijven, wat uiteindelijk resulteerde in haar eerste lange verhaal 'De broederstrijd'. Inmiddels is het zover dat de fantasy-trilogie 'Het licht van de stervende maan' bij Zilverbron verschijnt, waarvan 'De ontdekking van de koning' het eerste deel is.
Verschenen in
Genre
Sciencefiction & Fantasy
Aantal pagina’s
424
Laatste editie
05 december 2014
Uitgeverij
Zilverbron
ISBN
9789490767860


Artikelen over De ontdekking van een koning

Proza Pitch: Eline Gielen
22 januari 2015 2 likes
  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 22,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 22,95
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Lezersrecensies (2)

Prima debuut, maar weinig vernieuwend.

door: Natascha van Limpt 1 like
De ontdekking van een koning is het eerste deel van de trilogie Het licht van de stervende maan. Zoals in de meeste fantasy-trilogieën, wordt hier een probleem geïntroduceerd waar de hele trilogie om draait en is er geen sprake van een afgerond verhaal – hoewel dit eerste boek zeker een...

De ontdekking door een koning

door: Johanna Lime 1 like
Dit deel 1 van de serie Het licht van de Stervende Maan heeft als titel de ontdekking van een koning. Er wordt al gauw duidelijk dat het de koning is die iets ontdekt en niet dat de koning ontdekt wordt. Een beetje dubieus leest zo'n titel wel. Het boek telt 420 pagina's en er gebeurt heel wat in...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic