De oorsprong van onze politiek 1

1

Het is tijd voor een nieuwe geschiedenis van onze democratie. Francis Fukuyama is als geen ander geschikt om deze geschiedenis op te tekenen: hij schrijft en spreekt er al tientallen jaren over. In dit boek vertelt hij hoe maatschappijen de overgang maakten van een organisatie die gebaseerd was op familie- en stamverbanden naar een meer objectieve vorm van organisatie, gebaseerd op de politieke verhoudingen die we ook nu nog hanteren. De vormen die in de antieke cultuur zijn ontstaan, zijn nog steeds te herkennen in de manier waarop onze maatschappij is georganiseerd, en veel problemen waarmee ontwikkelingslanden en mislukte staten nu te maken hebben nepotisme, corruptie, chaos kunnen verklaard worden uit het feit dat ze de stap naar een moderne organisatievorm nooit hebben gemaakt.
In deze omvattende geschiedenis gebruikt Fukuyama niet alleen inzichten uit de politiek, maar ook uit de economie, de antropologie en de sociologie.
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
576
Laatste editie
25 september 2014
Uitgeverij
Olympus
ISBN
9789046704646

Lezersrecensies (1)

Zware kost

door: Daan Ligthart 1 like
Goed boek, heldere rode draad maar ook complex. Zo veel informatie dat je regelmatig moet teruglezen. Als je het volhoudt krijg je hier en daar inzichten over de ontwikkeling van een land, Europa en haar geschiedenis.

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic