De roep van het land

55

Spots 1 Top25's 1

Sarah Lark neemt je in De roep van het land opnieuw mee naar de weidse vergezichten van Nieuw-Zeeland in de vroege twintigste eeuw.

Het is 1907 en de 12-jarige Gloria groeit op tussen de weidse vergezichten van Kiward Station. Door haar overgrootmoeder Gwyneira wordt ze klaargestoomd om later de leiding van de uitgestrekte schapenboerderij over te nemen. Aan haar gelukkige jeugd komt echter abrupt een einde als Gloria s moeder Kura, een gevierd concertfluitiste en operazangeres die in Engeland haar carrière heeft, besluit haar naar een kostschool in Engeland te halen. Afgesneden van de wereld die ze kent en gepest door haar snobistische medeleerlingen is Gloria diep ongelukkig. Ze probeert te voldoen aan de verwachtingen die haar moeder heeft, maar uiteindelijk besluit ze koste wat kost terug te keren naar haar geliefde Nieuw-Zeeland. Ze smeedt een gewaagd plan, dat echter levensgevaarlijk blijkt Sarah Lark is een fenomeen te noemen. Er werden al ruim 2,5 miljoen van haar boeken verkocht, en haar schitterende en meeslepende romans kennen fans over de hele wereld.

De roep van het land is de derde roman in de Nieuw-Zeeland trilogie die begon met Het land van belofte en Het lied van de wolken, maar de delen zijn afzonderlijk te lezen.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
Johan te Lindert
Laatste editie
30 oktober 2013
Uitgeverij
de Kern
ISBN
9789032514143 , 9789032514150 , 9789026147500


Door lezers

Feelgood Club / Challenge Categorie #24 - Lees een historische roman
21 januari 2018 2 reacties
  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 22,50
Bestel het boek bij Blz. vanaf 22,50
bestellen
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Bestel dit ebook vanaf  €7,99 bijAdvertentie

Lezersrecensies (2)

Een goedgeschreven historische roman met inhoud en een vleugje liefde.

door: Sylvia 1 like
De roep van het land is het derde en laatste deel van de prachtige historische trilogie van Sarah Lark. Het boek is het vervolg op de internationale bestsellers Het land van belofte en Het lied van de wolken. Net als in de eerste twee delen staat de geschiedenis en cultuur van de Maori en de...

Deel drie

door: Sofie Devriendt 1 like
Eerste kennismaking met Sarah lark en per direct verkocht. De tijdsperiode waar ze over schrijft daar hou ik ontzettend van. Een Boek over keuzes, vriendschappen en liefdes. Alle drie de delen zijn fantastisch, we volgen twee families over drie generaties heen. De trilogie is een aanrader.

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic