De tijddromer

3

De jonge Lafayette O'Leary hield van lezen - zelfs het soort voor ingewijden geschreven werken als Professor Hans Joseph Schimmerkopf's boek over het Mesmerisme. De boodschap van de goede Professor was eenvoudig. "Concentreer je! Concentreer je op de Psychische Energieën!" En dat deed Lafayette...

Spoedig bevond hij zich in het merkwaardige, middeleeuwse Koninkrijk Artesia, waarvan de inwoners hem argwanend gadesloegen, maar Lafayette gaf het niet op: zijn wens werd - soms - tot werkelijkheid. Het bleek, dat Lafayette's roeping in Artesia de vervulling was van een oude profetie: het land van de Draak van Lod te bevrijden. Er was echter iets mis met Artesia: de koninklijke magiër Nicodaeus beschikte in zijn vertrekken over iets, dat verdacht veel op electronische uitrusting leek.

Langzaam aan ontdekte Lafayette, dat Artesia in werkelijkheid een fout in het Weefsel der Waarschijnlijkheden is, die hij alleen kan herstellen.

Verschenen in
Genre
Sciencefiction & Fantasy
Laatste editie
28 juli 2015
Uitgeverij
Meulenhoff SF
ISBN
9789030802686
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic