De tranen van de moordenaar

5

Winnaar van de Prix de Sorcières 2004.
Unieke roman zonder leeftijdsgrens; anders dan alles wat u eerder gelezen hebt!

Paolo Poloverdo woont met zijn ouders op een boerderij in het onherbergzame zuiden van Chili. Angel Allegria is een moordenaar op de vlucht, op zoek naar een onderkomen. Het toeval brengt hem bij het huis van de Poloverdo's. Genadeloos doodt hij het ouderpaar, maar het kind laat hij in leven, waarom weet hij eigenlijk zelf niet. Het is het begin van een bijzondere relatie, die vreemd genoeg langzaam uitgroeit tot iets dat op affectie lijkt. De komst van een derde persoon verstoort het wankele evenwicht en zet een onomkeerbare tragedie in gang.
Deze zeer sterke, ontroerende roman laat op een bijzondere manier de ingewikkelde verhoudingen tussen goed en kwaad zien. Het boek is magnifiek geschreven: sober, aangrijpend en met een haast onderkoelde humor. Een leeservaring die u niet mag missen; een van de mooiste boeken van het jaar!

Auteur Anne-Laure Bondoux
ISBN 9789025739911
Paperback, vanaf 14 jaar
192 blz.
€ 12,50
Verschenen in
Genre
Young Adult
Vertaald door
Piet Meeuse
Laatste editie
01 oktober 2005
Uitgeverij
Gottmer Uitgevers Groep bv
ISBN
9789025739911
Advertentie

Lezersrecensies (2)

Recensie De tranen van de moordenaar

door: Sonja Star-de Vries 1 like
Wat een prachtig mooi en ontroerend boekje. Een klein juweeltje. Jammer dat het maar 158 bladzijdes heeft.

Recensie De tranen van de moordenaar

door: Margreet 1 like
Ontroerend! Sober en aangrijpend geschreven. Niet alleen de jeugd wordt door dit verhaal aangesproken, ook de volwassenen zet het aan tot denken. Hoe ingewikkeld de verhoudingen tussen goed en kwaad kunnen zijn. De troosteloze beschrijvingen van de omgeving in Chili benadrukken nog eens extra hoe...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic