De vreemdelinge

11

Bram de Landsheer is boekhandelaar in ruste en heeft geen reden tot klagen. Plotseling overvalt hem het gevoel dat hij oud is en beseft hij dat zijn tijd kort wordt. Dat zijn zoon de boekhandel heeft overgenomen stemt hem nauwelijks milder. Dat zijn kleinzoon Dries alleen maar oog heeft voor oude boeken maakt hem zelfs wanhopig, want Bram koestert samen met zijn vrouw Lea nog één droom, namelijk dat er in de familie eindelijk eens een dochter wordt geboren. Als Dries de beeldschone en hyperintelligente Tess, de dochter van een jeugdvriend van Bram en Lea, leert kennen, ziet het ernaar uit dat hun wens alsnog in vervulling zal gaan. Maar dat is buiten de nietsontziende en alles vernietigende kracht van de liefde gerekend.In De vreemdelinge drukt meesterverteller Walter van den Broeck de lezer onverbiddelijk met de neus op zijn eigen verwachtingen van het leven en wat daar uiteindelijk van overblijft.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
288
Laatste editie
17 maart 2015
Uitgeverij
De bezige bij Amsterdam | Antwerpen
ISBN
9789085426578 , 9789460423932
Advertentie

Hebban recensie

    Joop Rose Hebban Recensent

Einde van het leven voor jong en oud

door Joop Rose op 24-04-2015

Walter van den Broeck heeft met De vreemdelinge een roman geschreven over het ouder worden en de zin van het bestaan. Zelf is hij met zijn 74 jaar en een uitgebreid oevre op zijn naam ervaringsdeskundige en laat hij blijken goed te weten waar hij het over heeft.

Hoofdpersoon in het boek is Bram de Landsheer, een boekhandelaar in ruste. Hij blikt terug op zijn leven en beseft dat hij zijn langste...


Lezersrecensies (1)

Death and the maiden

door: Natalie 1 like
Laat ik beginnen met een opmerking over het uiterlijk van het boek. Klassiek donkerbruin met een fascinerende tekening van Takato Yamamoto, Death and the maiden. Na lezen van De vreemdeling kan ik zeggen dat de kaft goed is gekozen. Het past bij het verhaal. De achterflap verraadt al in grote...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic