De zigeunergodin

2

Bent u nog steeds op zoek naar een eenregelige synopsis en een soundbyte van zestig seconden? Wilt u dat ik deze tragedie even samenvat voor Twitter? Hoe gaat men het hart der duisternis binnen? Dit zijn de feiten: Tamil Nadu, 1968, eerste kerstdag, 44 vrouwen en kinderen worden levend verbrand in het Indiase dorp Kilvenmani. De daders zijn spoorloos. Maar eigenlijk weet iedereen wie erachter zit. De zigeunergodin gaat over deze waargebeurde massamoord, en tegelijkertijd over de onmogelijkheid om een roman te schrijven over een waargebeurde massamoord. Als de literaire evenknie van de documentaire The Act of Killing zoekt de auteur in het woud van feiten en details naar een vorm om een onuitsprekelijke misdaad in te vangen.

Meena Kandasamy balanceert tussen ingetogen woede en een opvallende speelsheid, tussen soepele fictie en geduchte kritiek, en biedt op deze manier inzicht in de krachten die hebben bijgedragen aan de vorming van het moderne India.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
288
Laatste editie
17 maart 2016
Uitgeverij
Atlas Contact
ISBN
9789025447083 , 9789025447373
Bestel dit ebook vanaf  €6,99 bijAdvertentie

Hebban recensie

Massamoord in een perfecte Tweet

door Nienke Pool op 20-05-2016

De zigeunergodin is de debuutroman van schrijfster, feministe, vertaalster, activiste en dichtster Meena Kandasamy, die in India haar literaire sporen al ruimschoots heeft verdiend. The Times was in 2014 lyrisch over dit debuut en noemde het ‘een schitterend maar ook gekmakend verhaal dat wordt geserveerd met een dosis humor’. Omdat het onderwerp van het boek een massamoord is, komt dit op het...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic