De zwaluwen van Singraven

,

0

In 1922 vertrok W.F.J. Laan vanuit landgoed Singraven voor een avontuurlijke safari naar Afrika. Terwijl hij trofee?n verzamelde voor het natuurmuseum in Denekamp, hield een uitgebreid dagboek bij en legde deze fascinerende reis vast met zijn camera.
Tachtig jaar later schildert beeldend kunstenaar Erik van Ommen op Singraven. Hij volgt het leven van een familie zwaluwen en vliegt hen achterna naar hun winterverblijf in zuidelijk Afrika. Daarvandaan zet hij de historische expeditie van Laan voort.
Natuur, geschiedenis, kunst en cultuur zijn in dit boek op originele manier met elkaar verweven: een fascinerend tijdsbeeld, ondersteund door Afrikaanse schilderijen uit de vorige eeuw, originele foto's en dagboekfragmenten van de safari en werk van Erik van Ommen.
Het boek bevat meer dan 300 aquarellen, olieverfschilderijen, etsen en tekeningen. Een verrassend project voor vogel- , natuur- ?n kunstliefhebbers.
Verschenen in
Aantal pagina’s
112
Laatste editie
03 maart 2011
Uitgeverij
Uitgeverij Knnv
ISBN
9789050113847

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic