Depressie actief overwinnen

0

Eén op de drie volwassenen maakt in zijn of haar leven minstens eenmaal een (milde) depressie door. Depressieve of overspannen mensen zitten vaak gevangen in een negatieve spiraal. Alles lijkt hopeloos en zwaar, ze verwaarlozen zichzelf en raken steeds verder in de put.
Depressie actief overwinnen biedt een methode om zelf het herstel uit een milde depressie te bevorderen. Inzicht in de oorzaken van de depressie en de factoren die herstel bevorderen of juist belemmeren, blijken een depressie en daarmee ook de behandeling te kunnen bekorten. De zelfactiveringsmethode in dit boek stimuleert de eigen kracht en vermindert de kwetsbaarheid, onder andere door aandacht te vragen voor interne en externe stressbronnen. Ook geeft de auteur suggesties met betrekking tot slaapproblemen, ontspanning en voeding. De methode zelf krijgt vorm in tien modules met opdrachten.
Dit boek kan zelfstandig als zelfhulpboek gebruikt worden, of in combinatie met hulp door een huisarts of een andere hulpverlener.
Uit ervaringen met de voorgaande drukken blijkt dat de zelfactiveringstherapie inderdaad helpt de depressie te overwinnen. Deze vijfde druk is waar nodig geactualiseerd.
Willem van de Sanden is gezondheidszorgpsycholoog en cliënt-centered psychotherapeut. Hij werkt al dertig jaar in de geestelijke gezondheidszorg.
Verschenen in
Genre
Gezondheid & Psychologie
Aantal pagina’s
224
Laatste editie
10 december 2008
Uitgeverij
Pearson Assessment and Information B.V.
ISBN
9789026518492
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic