Dure spitsen scoren niet

,

1

Dure spitsen scoren niet
Simon Kuper
Stefan Szymanski
Samenvatting
en andere raadsels van het voetbal verklaard
Waarom wint Nederland zo vaak? Waarom winnen de grote clubs niet vaker? Waarom koopt Ajax steeds de verkeerde spelers? Brengt een dure speler met een grote naam doorgaans zijn geld op? Welk Europees land houdt het meest van voetbal? Is er minder zelfmoord onder voetbalfans? Waarom hield Edwin van der Sar de cruciale penalty van Nicolas Anelka aan het einde van de Champions League-finale in Moskou?
Freakonomics voor voetbal: een geheel nieuwe kijk op de sport
Dit zijn vragen die voetballiefhebbers stellen. Dure spitsen scoren niet beantwoordt ze. Geschreven met het brein van een econoom en de vaardigheid van een schrijver, kijkt het op een wetenschappelijke manier naar alledaagse voetbalvraagstukken en probeert objectieve waarheden over de sport bloot te leggen. De bekende clich?s als ?de bal is rond? en ?voetbal is big business geworden? gaan op de helling, een nieuwe kijk op voetbal is het gevolg. Dure spitsen scoren niet is speciaal voor de Nederlandse markt aangevuld met Nederlandse voorbeelden. De mix van essenti?le feiten en mooie anekdotes maakt het een zeer toegankelijk en verrassend boek.
Verschenen in
Genre
Lifestyle & Vrije tijd
Aantal pagina’s
288
Laatste editie
23 oktober 2009
Uitgeverij
Nieuw Amsterdam
ISBN
9789046806906 , 9789046813331
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic