Een heel bewogen leven

0

Deze autobiografie is het meest recent verschenen boek in de reeks Mijn Eigen Bruna-boek, een initiatief van winkelketen Bruna en uitgeverij Gopher.

Over de inhoud:
"Een heel bewogen leven. Dat kun je wel zeggen. Als ik zo terugdenk hebben mijn gezin en ik, vooral ook Thea en Bert, wel het een en ander meegemaakt. Af en toe vertel je daarover wel eens een gedeelte en dan vaak ook nog steeds hetzelfde. Een van mijn zoons, Ton, zei: "Pa, waarom schrijf je alles niet eens in de juiste volgorde op? Wij zouden het prettig vinden om het hele verhaal eens te lezen." Nou, daar ben ik dan maar mee begonnen. Of ik het afkrijg weet ik niet, maar hiermede is dan het begin gemaakt.

Wij zullen nu speciaal de levensloop van Gijsbertus Cornelis, roepnaam Bert, volgen.

Na de lagere school drie jaar Mulo gevolgd. De Mulo was vier jaar. Deze school dus niet afgemaakt. Hoofdoorzaak was dat ik afgekeurd werd voor de opleiding tot stuurman, wat altijd mijn liefste wens was geweest.
Mijn moeder, die nogal vooruitstrevend was, gaf alleen toestemming om van de Mulo af te gaan als ik naar de driejarige Handelsavondschool zou gaan. Hiermee akkoord gegaan en vol lef meteen examen gedaan voor de derde klas, waarvoor ik wonderwel slaagde. Na een jaar eindexamen gedaan waarvoor ik ook slaagde.

Na vervolgens gewerkt te hebben bij de Nederlandse Middenstandsbank en de Koloniale Grossierderij van Silfhout, beland bij Meibooms Handelsmaatschappij in Amersfoort, waar ik tot mijn vertrek naar Nederlands-Indië werkzaam was als vertegenwoordiger, toentertijd nog reiziger genoemd. Vanuit deze functie op 8 maart l938 samen met Thea als verloofd paar met de Marnix van St. Aldegonde, samen met de oom en tante van Thea, naar Nederlands Oost-Indië vertrokken."
Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
174
Laatste editie
07 juli 2009
Uitgeverij
Mijn Eigen Bruna Boek
ISBN
9789051796483

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic