Een reis naar Lot

1

Het verhaal gaat over drie christelijke Goden (later aangevuld met Allah) die de aarde verlaten wegens gebrek aan gelovigen. Ze ondernemen een reis waaraan de laatste avonturiers die er nog zijn op aarde kunnen deelnemen, op voorwaarde dat ze met succes een queeste volvoeren waaruit hun geschiktheid als avonturier blijkt.
De laatste drie avonturiers, voorheen werkzaam op de VU te Amsterdam, maken de laatste queeste die hen voert naar Lot, een oude Franse kolonie in Afrika. Daar krijgt een van hen een magische staf in handen waarmee hij woorden kan laten vechten, hij wordt daarmee bekend als de Woordvechter. Maar hij kan echter niet alleen woorden laten vechten, hij kan ze ook tot werkelijkheid maken. Het blijkt dat ze in Lot tegenstanders bevechten die ze ook in hun vorige wereld op de VU kenden. Dat waren maakbaarheidsfilosofen, mensen die van woorden werkelijkheid wilden maken. Dat kunnen ze echter niet, dat kan alleen de Woordvechter, die hen uiteindelijk overwint.
Verschenen in
Genre
Sciencefiction & Fantasy
Aantal pagina’s
105
Laatste editie
13 januari 2015
Uitgeverij
Brave New Books
ISBN
9789402128734
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic