Eenvoudig opvoeden

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 1 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
In de hedendaagse jachtige maatschappij hebben kinderen te veel spullen, te veel keuzes en te weinig vrije tijd.
De internationaal befaamde gezinstherapeut Kim John Payne helpt ouders bij het terugwinnen van de ruimte en vrijheid die kinderen nodig hebben voor de ontplooiing van hun unieke persoonlijkheid.

Dit boek geeft hiervoor inspiratie en ideeën, zoals:

- Organiseer de thuissituatie: zorg voor weinig spullen en een opgeruimd huis; verminder de overlast aan geluiden, straling en zintuiglijke prikkels.
- Stel ritmes en rituelen in, bijvoorbeeld ontspannen gezamenlijke maaltijden en slaaprituelen.
- Neem pauzes op in het rooster, zorg voor regelmatige perioden van rust.
- Beperk het gebruik van de media. Maak een tijdschema voor de computer-en tv-tijd van je kinderen en beperk zo de eindeloze stroom aan informatie en prikkels.

Als manifestatie ter bescherming van de 'onschuld van de jeugd' is Eenvoudig opvoeden een overtuigende gids, die laat zien dat het invoeren van nieuwe ritmes een weldadig effect heeft op het welzijn en de ontwikkeling van je kinderen.

Kim John Payne is afkomstig uit Australië en heeft de laatste 25 jaren gewerkt als adviseur en opvoeder voor zowel kinderen als volwassenen. Momenteel werkt hij aan een uitgebreid onderzoeksproject op het gebied van stoornissen die te maken hebben met aandachtproblematiek, waarbij de focus ligt op het behandelen van deze stoornissen zonder gebruik van medicijnen. Hij woont met zijn vrouw en twee dochters in New York.
Genre
Non-fictie
Aantal pagina’s
263
ISBN
9789060386842
+
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker
Advertentie