Fee

0

* Een authentieke weergave van het gezinsleven met een gehandicapt kind
*
Evenwicht tussen melancholie en levensvreugde
*
Over het afscheid nemen van een zus
Claire en haar vriend Joost zijn met vakantie in Schotland. Ze genieten er van elkaars gezelschap en van het ruige landschap. Claire kreeg de dagboeken van haar moeder mee, die vertellen over de laatste levensjaren van Claires zus, Fee. Fee stierf onlangs op negentienjarige leeftijd. Het is hier, ver van huis, dat Claire het verlies van haar zus leert verwerken en aanvaarden.
Tot ze vier jaar was, ontwikkelde Fee zich heel normaal. Ze was zelfs min of meer een modelkind. Plotseling werd ze echter vrij agressief en gedroeg ze zich eigenaardig. Bij verscheidene doktersbezoeken later komt de diagnose aan het licht: Fee heeft MPS (Mucopolysaccharidosis), een weinig gekende en fatale spijsverteringsstoornis, veroorzaakt door het slecht functioneren van een enzym. Fee verliest haar vermogen om te praten, en haar hele motoriek. Ze moet gevoed worden en is totaal afhankelijk van hulp van buitenaf. Het gezin weigert Fee te laten opnemen in een instelling en verzorgt haar thuis. Ondanks haar afnemende communicatiemogelijkheden, blijven haar ouders en haar zus emotioneel met haar in contact. Iedereen is voorbereid op het afscheid van Fee, behalve Claire.
Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd , Young Adult
Laatste editie
03 april 2000
Uitgeverij
Lannoo Uitgeverij
ISBN
9789020940053
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic