Geen land in zicht

0

Bijna is het zeil ingehaald als de golftop krult, vroeger dan vader dacht. Met een donderende klap stort het water omlaag. Samen met de boeg verdwijnt vader in de watermassa. Jeroens ogen sperren zich wijd open. 'Nee!' gilt hij. Even laat hij het roer los, maar grijpt het dan vlug weer vast. Tandenbijtend blijft hij staan. Hij kan vader niet helpen. Is hij in zee gespoeld? Tegen zijn zin vergezelt Jeroen zijn vader op een vijfdaagse zeiltocht van Tenerife naar de Kaapverdische Eilanden. Het botert niet goed tussen hen. Als dan ook nog een zware storm opsteekt, is de sfeer helemaal verpest. Pas als het zeilschip door de golven vermorzeld is en ze met hun beidjes moeten overleven op een schamel vlot, lijken ze elkaar te vinden. Voor hoelang echter? Hoelang overleef je op een vlot in de oceaan?

Luc Simoen deed zijn legerdienst bij de marine en woont en werkt niet ver van de zee. Veel van zijn vrienden hebben dan ook een band met de zee, zijn kapitein, visser of matroos. Vroeg of laat moest er wel een boek volgen over de zee. Vader en zoon dobberen, verloren op een vlotje op de oceaan...
Heel goed mogelijk en gebaseerd op ware feiten. Een vriend, fregatkapitein, gaf de auteur adviezen over het zeilen in die wateren en over wat er daar met schipbreukelingen op een vlot kan gebeuren. Harde ervaringen, maar ook spannend.

isbn 90-59321-34-0
14,5 x 22,2 | 88 p gebonden
cover Koen De Maesschalck
€ 11,95
11+
Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd
Aantal pagina’s
88
Laatste editie
15 februari 2004
Uitgeverij
Abimo
ISBN
9789059321342
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic