Gent/Rabot

0

De Gentse textielnijverheid wordt geschetst aan de hand van een casus: de Gentse Rabotwijk. De Rabotwijk in Gent ontwikkelde zich op de kadans van de getouwen het sociale leven speelde er zich af onder de fabrieksschouwen van grote textielbedrijven. Dit boek bekijkt het verdwijnen van de textielnijverheid uit de Rabotwijk vanuit historisch, artistiek en socio-economisch oogpunt. De gevolgen voor de wijk waren dan ook ingrijpend.
De Rabotwijk maakt deel uit van de 19de-eeuwse gordel rond Gent. Haar geschiedenis is nauw verweven met de Gentse textielnijverheid. De wijk ontwikkelde zich in het spoor van deze belangrijke Vlaamse industrietak tot een dichtbevolkte volksbuurt met een rijk sociaal leven. Wanneer de Gentse textielnijverheid vanaf 1955 in moeilijkheden geraakt, ondergaat de wijk ingrijpende veranderingen. In dit rijkelijk geïllustreerde boek beschrijft historicus Bart De Wilde de geschiedenis van de Gentse textielindustrie, de Rabotwijk en de Rabotiens.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
160
Laatste editie
27 maart 2007
Uitgeverij
Lannoo Uitgeverij
ISBN
9789020970579
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic