Gesprekken met kinderen

, ,

0

Gesprekken met kinderen
Inge Sleeboom, Katrien van de Vijfeijken, Joop Hellendoorn
Hoe leg je een kind uit wat het milieu is, of wat het betekent om iemand te verliezen? Oftewel: hoe voer je een goed gesprek met een kind, over de gewone en ongewone dingen van het leven?
In dit boek wordt uitleg gegeven over de denk- en gevoelswereld van peuters, kleuters en schoolkinderen en worden allerlei gespreksonderwerpen voorgedragen en uitgediept: van echtscheiding tot de geboorte van een broertje of zusje, van verhuizing tot seksualiteit. Tot slot worden ook gesprekstechnieken besproken. Zware levensthema? s worden niet geschuwd, maar Gesprekken met kinderen heeft vooral betrekking op de dagelijkse praktijk. Dit boek is zeer geschikt voor ouders, leerkrachten en voor iedereen die veel met kinderen omgaat.
Over de auteur(s):
Inge Sleeboom is orthopedagoog en werkzaam als onafhankelijk adviseur op het terrein van jeugd en jeugdbeleid bij H & S Consult in Woerden.
Katrien van de Vijfeijken is orthopedagoog en als docent verbonden aan de Universiteit Leiden.
Joop Hellendoorn (1939) is oud-hoofddocent orthopedago-giek aan de Universiteit Leiden. Ze studeerde ontwikkelings-psychologie in Utrecht en promoveerde in Leiden op het proefschrift Therapeutisch spel: proces en interactie. Ze schreef en redigeerde boeken en artikelen over het spel van kinderen en kindertherapie.
Verschenen in
Genre
Gezondheid & Psychologie
Aantal pagina’s
144
Laatste editie
20 januari 2015
Uitgeverij
Boom
ISBN
9789461050847
Bestel dit boek vanaf  €20,00 bij

bestellen
bestellen
Boeken.combestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic