Gevangen door de zon

0

Het is 1942. De zussen Emmy en Adinda Vriesekamp leiden een heerlijk leventje in Nederlands-Indië, waar hun vader een onderneming runt. Ze bewonen een prachtig huis en zijn zeer goed bevriend met hun personeel. Vooral met Dano kunnen de meisjes het heel goed vinden. Deze Indische jongen heeft bovendien een speciale band met Adinda.
Aan het luxueuze leven van de tieners komt abrupt een einde als de Japanners het land bezetten. Het gezin probeert nog te vluchten, maar tevergeefs. Adinda en Emmy komen in verschillende jappenkampen terecht, waar het leven heel zwaar is. De meisjes lijden verschrikkelijk onder het strenge regiem van de Japanse soldaten en ze kunnen maar nauwelijks overleven.
Dano is hen echter niet vergeten en probeert te helpen waar hij maar kan. Zijn liefde voor Adinda is zelfs zo groot, dat hij bereid is zijn eigen leven op het spel te zetten.

Dit verhaal is gebaseerd op ware gebeurtenissen. Het verhaal rondom deze gebeurtenissen en alle personages zijn nochtans fictief.

Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd
Aantal pagina’s
149
Laatste editie
03 september 2015
Uitgeverij
Mijnbestseller.nl
ISBN
9789463189972
Bestel dit boek vanaf  €14,91 bij

bestellen
bestellen
Boeken.combestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic