God is groot

3

In God is groot verkent Mounir Samuel de rol van de islam in Nederland en de dagelijkse geloofsbeleving van islamitische jongeren. Hij duikt in de vele dubbellevens van jonge moslims, spreekt met afvalligen en bekeerlingen en ontmoet polderjihadisten en feministen. In hoeverre kan een belijdend christen de islamitische geloofscultuur omarmen? vraagt hij zich hardop af, kan de Nederlandse samenleving de islamitische cultuur een plek geven in de maatschappij, en hoe gaat de religieuze gemeenschap in Nederland om met prangende maatschappelijke thema's, zoals genderrollen, transfobie, homoseksualiteit, religieus fanatisme en interreligieuze relaties? Samuel ontmoette mensen met diverse achtergronden en overtuigingen, waaruit een beeld ontstaat van een soms verdeelde maatschappij, en sterke innerlijke strijd bij veel van haar inwoners. Verder reflecteert hij doorlopend op zijn eigen moeizame zoektocht om zijn identiteit als christen en transgender partner van een moslima te ontleden. Een buitengewoon krachtig en persoonlijk relaas, dat de vele Hollandse hangijzers blootlegt.

Mounir Samuel (1989) is opiniemaker, politicoloog en Midden-Oostendeskundige. Hij maakte naam als fly-in-correspondent in het Midden-Oosten en Noord-Afrika en als tafelgast in 'Pauw & Witteman'. Voor 'De Groene Amsterdammer' onderzoekt hij momenteel de veranderingen binnen de islamitische wereld in zijn serie 'De hervormingsfundamentalisten' en in 'NRC Handelsblad' krijgt hij zijn eigen rubriek over verboden liefde in de polder. Daarnaast is hij ook geregeld te gast bij 'De Nieuwe Maan' en becommentarieert de actualiteit in het Radio 1-programma 'Nooit meer slapen' van de VPRO. Hij schreef inmiddels tien boeken en in 2016 verscheen zijn romandebuut 'Liefde is een rebelse vogel'.

Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
160
Laatste editie
11 mei 2018
Uitgeverij
Uitgeverij Jurgen Maas
ISBN
9789491921469 , 9789491921483

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 19,95 Bestel het ebook bij Libris voor 14,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 19,95 Bestel het ebook bij Blz. voor 14,95
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersHebban recensie

    Renate Kerkhofs Genreclub

Elke God is groot

door Renate Kerkhofs op 02-12-2018

Mounir Samuel werd geboren in 1989 in Amersfoort uit een cultureel gemengd gezin. In 2012 werd zijn schrijftalent bekroond met de Dick Scherpenzeel Aanmoedigingsprijs voor grootste buitenland journalistiek talent van Nederland en België en in 2015 met de Lira Correspondent prijs voor jonge correspondenten. Heel wat publicaties in landelijke kranten en tijdschriften gingen daaraan vooraf. Deze...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic