Harry's boek

0

Harrys boek is de titel van dit boek omdat het Harrys leven beschrijft. De eerste jaren thuis, daarna in de instelling voor toen nog zwakzinnigenzorg. Zijn leven begint met een jarenlange zoektocht tussen hoop en vrees. Harry heeft immers een autistische handicap, maar de term autisme wordt pas bekend als hij de twintig ruim gepasseerd is. Nog langer duurt het voordat de behandeling wordt afgestemd op de mens Harry, met zijn autistische handicap. Dan begint de balans in zijn leven over te hellen van vrees naar hoop.

Wat treft in dit boek is in de eerste plaats veerkracht. Die van Harry, die telkens weer welgemoed in een nieuwe situatie stapt. Hoeveel mensen zouden de moed niet verliezen bij alles wat Harry doormaakt? Daarnaast de veerkracht van zijn ouders die blijven zoeken naar wie hun zoon in wezen is en wat hij nodig heeft, zodat ze hem uiteindelijk leren kennen als een boeiend mens.

Daarnaast is dit een historisch document. Vader Lefert Benning treedt niet alleen op als biograaf maar ook als geschiedschrijver. Hij tekent de historie op van het instellingsbeleid dat zich in de loop van bijna veertig jaar ontwikkelt. Hij maakt zichtbaar hoe nieuwe kennis drup voor drup vanuit de wereld van de wetenschap doorsijpelt naar de werkvloer.
Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
148
Laatste editie
22 januari 2009
Uitgeverij
Cyclus
ISBN
9789085750284

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic