Harvard Square

6

Lijsten 1

Herfst 1977. Door de straten van de Amerikaanse universiteitsstad Harvard doolt een jonge student, een jood uit Egypte, die meer dan ooit ernaar verlangt op te gaan in de Amerikaanse samenleving. Hij ontmoet een charismatische, vuilbekkende Arabier, Kalaj, zo genoemd omdat hij z n woorden uitspuugt als een kalasjnikov. Samen schuimen ze de bars en cafés rondom Harvard Square af, en even leiden ze een zorgeloos bestaan. Maar wanneer de tentamens dichterbij komen en Kalaj uitgezet dreigt te worden, staat de student voor de keuze: zich vastklampen aan de droom om te assimileren in de Nieuwe Wereld, of zijn vriend uit de Oude Wereld redden. Harvard Square is een roman over nostalgie, identiteit en vriendschap, geschreven met de meesterlijke pen die we van Aciman kennen.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
Wim Scherpenisse
Laatste editie
10 oktober 2013
Uitgeverij
Ambo|Anthos
ISBN
9789041423283 , 9789041425065
Advertentie

Lezersrecensies (1)

Verbondenheid in een vreemde stad

door: Elbert Grift 1 like
Kalaj, is een Tunesier die zijn job als taxichauffeur uitoefent in Harvard, de universiteitsstad, hij heeft een onwaarschijnlijke grote bek en waar hij is, kan niemand om hem heen. Hij loopt in het uitgaansleven een student tegen het lijf (uit wiens oogpunt het verhaal is geschreven) en ondanks de...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic