Hemelkind

25

Een vrouw, drie mannen, één belofte.

Hemelkind vertelt over opgroeien in eenzaamheid, de impact van een belofte aan een stervende vader en over volwassen worden. Als haar vader sterft zegt Moon haar leven in de stad vaarwel en keert terug naar de hoeve waar ze is opgegroeid. Daar rouwt ze om de dood van haar ouders, dwaalt verloren door de schimmige wereld van haar kindertijd en worstelt met de grote belofte die ze heeft gedaan. Dan verschijnen de mannen op de hoeve. Eerst haar neef Henk, gevolgd door theaterregisseur Ties en lichttechnicus Chalid. Moon ontdekt haar seksualiteit en raakt verstrikt in haar gevoelens voor de mannen, de dwingende stem van haar dode moeder en de belofte aan haar vader.
Hemelkind is een intrigerende en sensuele roman; het is een verhaal over beloftes en schuld – en over het vinden van je eigen weg als je opgroeit.

Rita Spijker (1957) debuteerde in 2006 met Kreukherstellend. Ze stond 30 weken achtereen in de Bestseller60. Ook haar romans Tussen Zussen en Hemelkind zijn inmiddels bestsellers. In haar boeken verhaalt ze in een zintuiglijke stijl over vrouwen die in het midden van het leven staan.

Over Hemelkind
“Een eenvoudig geschreven verhaal over gewone mensen in een herkenbare omgeving, maar toch net iets spannender en sensationeler dan in het echt.” – De Volkskrant
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
14 november 2013
Uitgeverij
Oorsprong, Uitgeverij
ISBN
9789049400323 , 9789460680991 , 9789460680175 , 9789460680595 , ...

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 5,00 Bestel het ebook bij Libris voor 4,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 5,00 Bestel het ebook bij Blz. voor 4,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersAdvertentie

Lezersrecensies (2)

Licht op mijn huid

door: Teaber 1 like

Dit was echt een tegenvaller. Ik vond de hoofdpersoon "Moon" niet geloofwaardig en het toneelstuk van Ties maakte voor mijn gevoel niet echt deel van het verhaal.

Recensie Hemelkind

door: Natasja Toorn 1 like
Ik twijfel bij een 2 of een 3,het is een drie geworden omdat ik toch het verhaal helemaal uit wilde lezen. Maar eindelijk had ik na de reacties te hebben gelezen veel meer verwacht. Ik vond het uiteindelijk toch wel heel erg langdradig op een gegeven moment en ik dacht ook eerst die spoort niet...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic